Творець хлібного достатку України — вагомої складової національної безпеки держави (до 85-річчя академіка НАН України В.В. Моргуна) - Коць, С.Я. (Вісник НАН України, 2023)
10 березня виповнилося 85 років видатному українському вченому-генетику, селекціонеру рослин, Герою України (2008), лауреату Державних премій
у галузі науки і техніки СРСР (1986), УРСР (1982) та України (1997), заслуженому діячеві науки і техніки (1998), лауреату Золотої медалі імені В.І. Вернадського (2017) і премії імені В.Я. Юр’єва (1993) НАН України,
директору Інституту фізіології рослин і генетики НАН України (з 1986),
доктору біологічних наук (1980), професору (1988), академіку НАН України (1990) Володимиру Васильовичу Моргуну. March 10 marks the 85th anniversary of the outstanding Ukrainian geneticist, plant breeder, Hero of Ukraine (2008),
laureate of State Prizes in the field of science and technology of the USSR (1986), Ukrainian SSR (1982) and Ukraine
(1997), honored worker of science and technology (1998), laureate of V.I. Vernadsky Gold Medal (2017) and V.Ya. Yuryev
Prize (1993) of the NAS of Ukraine, director of the Institute of Plant Physiology and Genetics of the NAS of Ukraine
(since 1986), doctor of biological sciences (1980), professor (1988), academician of the NAS of Ukraine (1990) Volodymyr
V. Morgun.