Національна академія наук України: підсумки діяльності за 2022 рік та основні напрями подальшої роботи (сесія Загальних зборів НАН України 27 квітня 2023 р.) (Вісник НАН України, 2023)
27 квітня 2023 року відбулася сесія Загальних зборів Національної академії
наук України, присвячена підсумкам діяльності НАН України у 2022 році
та основним завданням наступного періоду. Учасники сесії заслухали і обговорили звітну доповідь президента НАН України академіка НАН України
А.Г. Загороднього, в якій було наведено найвагоміші результати фундаментальних і прикладних досліджень Академії з широкого спектра галузей наукових знань і практичних застосувань. Під час заходу відбулася урочиста
церемонія вручення Золотої медалі імені В.І. Вернадського Національної
академії наук України, Золотої медалі імені Б.Є. Патона Національної академії наук України, премій імені видатних учених НАН України та премії
НАН України «За популяризацію науки».