Чисельне визначення частот вільних коливань гофрованої не замкнутої циліндричної оболонки - Григоренко, О.Я.; Борисенко, М.Ю.; Бойчук, О.В.; Сперкач, С.О.; Безугла, А.Д. (Доповіді НАН України, 2023)
Методом скінченних елементів визначено частоти і форми вільних коливань тонкої гофрованої незамкнутої
циліндричної оболонки з вільним та жорстко закріпленим одним та двома торцями. Проведено порівняння
отриманих результатів з результатами для незамкнутої оболонки з іншим кутом розкриття та замкнутої
оболонки з однаковими геометричними та фізико-механічними параметрами, а також граничними умовами.
Реалізовані у роботі підходи дають можливість досліджувати динамічні характеристики гофрованих
оболонок інших конфігурацій і можуть бути використані для оцінки точності інших підходів. In the work, the frequencies and forms of free vibrations of thin corrugated open cylindrical shells with free and
rigidly fixed one and two ends were determined using the finite element method. A comparison of the obtained
results with the results for an open shell with another opening angle and a closed shell with the same geometric
and physic-mechanical parameters, as well as boundary conditions, was carried out. The approaches implemented
in work make it possible to study the dynamic characteristics of corrugated shells of other configurations and can
be used to evaluate the accuracy of other approaches.