Перспективи впровадження малих модульних реакторів в Україні (за матеріалами доповіді на засіданні Президії НАН України 22 березня 2023 р.) - Забулонов, Ю.Л. (Вісник НАН України, 2023)
У доповіді розглянуто перспективи впровадження малих модульних ядерних реакторів в Україні з точки зору енергетичної безпеки держави. Наголошено на необхідності залучення установ НАН України до вирішення
актуальних і стратегічно важливих науково-технічних завдань з вибору
перспективних інноваційних технологій для енергетичної галузі України,
зокрема на участі науковців Академії в національних і міжнародних проєктах зі створення та впровадження малих модульних реакторів. The report examines the prospects for the implementation of small modular nuclear reactors in Ukraine from the perspective
of the country’s energy security. The need to involve the NAS of Ukraine institutions in solving urgent and
strategically important scientific and technical tasks for the selection of promising innovative technologies for the energy
industry of Ukraine, in particular, through the participation of the Academy’s scientists in national and international
projects on the creation and implementation of small modular reactors, is emphasized.