Перший серед перших (до 75-річчя академіка НАН України С.І. Пирожкова) - Лібанова, Е.М. (Вісник НАН України, 2023)
20 червня виповнюється 75 років відомому в Україні та за її межами вченому в галузі демографії, методології стратегічного аналізу та дослідження економічного розвитку, національної безпеки, лауреату Державної премії
України в галузі науки і техніки (2002), заслуженому діячеві науки і техніки України (2003), лауреату премії імені М.І. Туган-Барановського НАН України (1996), віцепрезиденту Національної академії наук України, голові
Секції суспільних і гуманітарних наук НАН України, доктору економічних
наук, професору, академіку НАН України Сергію Івановичу Пирожкову. June 20 marks the 75th anniversary of a known in Ukraine and abroad scientist in the field of demography, methodology
of strategic analysis and economic development, national security, laureate of the State Prize of Ukraine in the field of
science and technology (2002), honored worker of science and technology of Ukraine (2003), laureate of M.I. Tugan-
Baranovsky Prize of the NAS of Ukraine (1996), vice-president of the NAS of Ukraine, head of the Section of Social
Sciences and Humanities of the NAS of Ukraine, doctor of economics, professor, academician of the NAS of Ukraine
Serhii I. Pyrozhkov.