Аналітика і баланс поглядів на удосконалення державного управління як інструментарій попередження несправедливих викликів суспільству - Андрушків, Б.М.; Шерстюк, Р.П.; Мельник, Л.М.; Кирич, Н.Б.; Безкоровайний, З.Г. (Вісник економічної науки України, 2022)
У статті розкрито проблеми пошуку інструментарію усунення найбільш несправедливих викликів суспільству та підвищення результативності управління у регіональному та загальнодержавному масштабі.
З використанням аналітичних методів дослідження виявлено причини та мотиви створення передумов для перекосів у системі державного управління. Визначено у цих процесах місце і роль науки, громадськості, політиків, державних органів влади та місцевого самоврядування. Висвітлено окремі розбіжності у поглядах на політичні вектори розвитку держави. Висвітлено погляди на ці проблеми людей, які висловлені у дискусіях неупереджено оцінюють ситуацію в Україні, політиків, науковців, громадських діячів, пересічних громадян нашої держави.
Запропоновано організацію попереджуючих заходів у цій сфері на основі комплексного використання наукового, гуманітарного та економічного інструментарію. The article reveals the problems of finding tools to eliminate the most unjust challenges to society and increase the effectiveness of management on a regional and national scale.
With the use of analytical research methods, the reasons and motives for creating the prerequisites for distortions in the state administration system were revealed. The place and role of science, the public, politicians, state authorities and local self-government are defined in these processes. Separate differences in views on the political vectors of the state's development are highlighted. The views on these problems of people who, expressed in the discussions, impartially assess the situation in Ukraine, politicians, scientists, public figures, and ordinary citizens of our country are highlighted.
It is proposed to organize preventive measures in this area based on the integrated use of scientific, humanitarian and economic tools.