Городище скіфського часу на р. Сеймі - Іллінська, В.А. (Археологія, 1953)
До недавнього часу пам’ятки ранньозалізного віку на Сеймі залишалися мало вивченими — деякі відомості про городища цієї території знаходимо лише в працях Д. Я. Самоквасова. За останні роки археологічне вивчення цієї території помітно пожвавилося. Об'єктом розкопок Путивльського загону Сейминсько-Деснянської експедиції Інституту археології АН УРСР було вибрано городище, яке знаходилося поблизу сс. Ширяево та Старі Гончари.