Системна екологізація будівництва на принципах сталого розвитку - Іщенко, О.М.; Баженов, В.А.; Трофімович, В.В.; Саталкін, Ю.М.; Різничок, Б.I. (Екологічна безпека та природокористування, 2008)
Системна екологізація розглядається як комплексний процес реалізації Європейських принципів і механізмів, стандартів сталого розвитку в інвестиційно-будівельній діяльності. Вирішення проблем функціональної збалансованості, еколого-інвестиційної реструктуризації, зниження ресурсо- та енергоємності, поліпшення якості готової будівельної продукції на повному життєвому (інвестиційному) циклі. У системній екологізації зацікавлені як державні органи влади, так і приватний сектор. Це потребує розробки і реалізації Загальнодержавної комплексної програми екологізації інвестиційно-будівельної діяльності за участю крупних будівельних корпорацій на принципах сталого розвитку. Системная экологизация рассматривается как комплексный процесс реализации европейских принципов, механизмов и стандартов устойчивого развития в ивестиционно-строительной деятельности. Решения проблем функциональной сбалансированности, эколого-инвестиционной реструктуризации, снижения ресурсно- и энергоемкости, улучшения качества готовой строительной продукции на ее полном жизненном (инвестиционном) цикле. В системной экологизации строительства заинтересованы как государственные органы власти, так и частный сектор. Общие интересы могут быть реализованы в Общегосударственной комплексной программе организации инвестиционно-строительной деятельности на принципах устойчивого развития. Systematic ecologization in construction is a complex process introduction EU rulers for provision sustainable development in investment activity. In agenda is solution problems in function balance ecology investment in restructuring, decline, energy and resource using, improvement quality completed building product on its full life cycle. In system ecologization are concerned as government so the private segment economy. Common advance may be overreached in corresponding state program.