Нові дані про пам’ятки доби бронзи в лівобережному Лісостепу - Іллінська, В.А. (Археологія, 1957)
Деякі нові дані про пам’ятки періоду бронзи на території лівобережного Лісостепу були одержані в 1953 р. Посульсько-Донецьким загоном Середньодніпровської археологічної експедиції Інституту археології АН УРСР. Загін провів розвідку правого берега р. Сули від м. Глинська до с. Костянтинова, лівого берега р. Сули від с. Костянтинова до м. Ромни і течії річок Хмелівки та Сміли, які впадають у Сулу з правого берега. По закінченню розвідки були проведені розкопи на поселенні пізньобронзової доби в урочищі Бондариха на Сіверському Дінці біля м. Ізюма, відкритому у 1951 р. Д. Я. Телегіним.

Під час робіт 1953 р. були виявлені пам’ятки, які належать до різних періодів епохи бронзи.