Оцінка впливу розсолів на деформацію земної поверхні над шахтним полем рудника "Ново-Голинь" - Боднар, Г.В. (Екологічна безпека та природокористування, 2008)
Наведено коротку характеристику впливу розсолів на деформацію земної поверхні над шахтним полем рудника "Ново-Голинь", під час його ліквідації. Вказується на необхідність дослідження осідання земної поверхні з метою попередження надзвичайних ситуацій та своєчасної розробки раціональних заходів боротьби з їх проявами. Приводится краткая характеристика влияния рассолов на деформацию земной поверхности над шахтным полем рудника "Ново-Голинь" при его ликвидации. Указывается на необходимость исследования оседаний земной поверхности с целью предупреждения чрезвычайных ситуаций и своевременной разработки рациональных мер борьбы с их проявлениями. The brief characteristics short description of influencing of brine on deformation of earthly surface above the mine field of mine "Novo-Golyn"., at his liquidation. There the necessity of research of earthly surface aimed at tamely working out the rational measures to be undertaken to prevent accidents also at their appearance is stated.