Визначення аварійно-небезпечних зон мереж водопостачання та водовідведення засобами геоекологічної ГIС міста - Анпілогов, П.I. (Екологічна безпека та природокористування, 2008)
У статті розглядаються питання визначення потенційних аварійно-небезпечних ділянок міських мереж водопроводу та каналізації засобами геоінформаційної системи. Запропоновано технологію визначення взаємного впливу рельєфу місцевості та інженерних мереж з використанням геоекологічного аналізу. При цьому інженерна мережа розглядається як елемент техногенного ландшафту міста. В статье рассматриваются вопросы определения потенциальных аварийно-опасных участков городских сетей водопровода и канализации средствами геоинформационной системы. Предложена технология определения взаимовлияния рельефа местности и инженерных сетей с использованием геоэкологического анализа. При этом инженерная сеть рассматривается как элемент техногенного ландшафта города. The questions of geographic information system creation which to define potential emergency dangerous sites of city water-supply and sewer networks are considered. The definition technology of interplay land features and engineering networks to analyze with use geographic-ecological analysis is offered. Thus the engineering network is considered as a man-caused element a city landscape.