Погода і економіка - Луцько, В.С. (Екологічна безпека та природокористування, 2008)
Автор детально аналізує вплив і внесок клімату у формування обсягів продукції народного господарствіа. Визначено роль мережі гідрометеорологічних спостережень в Україні за екологічними прогнозуваннями. Запропоновано Тимчасову медодику оцінки збитків метеоролочних і екологічних явищ та комплекс заходів щодо зменшення їхніх наслідків. Автор подробно анализирует влияние и участие климата в формировании объемов продукции народного хазяйства. Определена роль сети гидрометеоролоических наблюдений в Украине по экологичес ким прогнозам. Предложено временную методику оценки убытков метеорологических и экологических явлений и комплекс мер по уменьшению их последствий. An author analyses in detail an influence and contribution of the climate to the scope of manufacturing of the national economy products. A role of the Ukrainian hydrometeorological observation network with regard to the ecological forecasting is defined. The temporary method for evaluation of damages from meteorological and ecological phenomena as well as the complex of measures for mitigation of their consequences are proposed.