XI наукова конференція Інституту археології АН УРСР (Археологія, 1963)
З 25 по 27 квітня 1962 р. в Києві відбулася XI наукова археологічна конференція Інституту археології АН УРСР з участю представників центральних наукових закладів Москви, Ленінграда, республіканських, обласних та районних музеїв, Ермітажу і університетів республіки, а також багатьох музеїв і наукових закладів інших союзних республік. Конференція була присвячена підсумкам польових досліджень на території УРСР за 1960 — 1961 рр. і завданням дальшого розвитку археологічної науки. Робота конференції проходила на пленарних і чотирьох секційних засіданнях (первісної, скіфо-сарматської, античної та слов’яно-руської археології).