Моделювання забруднення земель вздовж автомобільних доріг - Клименко, В.І.; Порєв, В.М.; Трофимчук, О.М. (Екологічна безпека та природокористування, 2009)
Проведено моделювання та визначено території поширення забруднюючих речовин вздовж автомобільних доріг шляхом програмування та використання геоінформаційної системи «ОКО». В результаті отримано шкалу забруднення вздовж автомобільних шляхів на обраній ділянці з урахуванням різних показників. Проведено моделирование и определены территории распространения загрязняющих веществ вдоль автомобильных трасс методом программирования и использования геоинформационной системы «ОКО». В результате получено шкалу загрязнения вдоль автомобильных дорог на выбранном участке с учетом различных показателей. Carried out simulation are determined the territories of the propagation of pollutants along the automobile routes, by the method of programming and using the geo-information system “EYE”. As a result obtained the scale of pollution along the motor roads in the selected section, using different indices.