Моніторинг льодової обстановки Азовського моря з використанням даних дистанційного зондування землі (ДЗЗ) - Вишняков, В.Ю.; Можаровський, О.С. (Екологічна безпека та природокористування, 2009)
Авторами пропонуються результати досліджень та аналіз можливості використання даних ДЗЗ, що приймаються в Центрі прийому і обробки спеціальної інформації та контролю навігаційного поля (ЦПОСІ та КНП) для створення динамічних карт льодової обстановки в навігаційний, осінньо-зимовий та весняний періоди. Авторы предлагают результаты исследований и анализ возможностей использования данных ДЗЗ, которые принимаются в Центре приёма и обработки специальной информации и контроля навигационного поля (ЦПОСИ и КНП) для создания динамических карт ледниковой обстановки в навигационный, осенне-зимний и весенний периоды. Authors offer results of researches and the analysis of possibilities of use of data RZE, which are accepted in the Center of reception and processing of the special information and the control of a navigating field (CRPSI and CNF) for creation dynamic cards of glacial conditions in navigating periods: autumn-winter and spring.