Наукова конференція в Ужгороді - Баран, В.Д.; Максимов, Є.В. (Археологія, 1971)
Протягом трьох днів — з 12 по 14 травня 1970 р.— тривали засідання чергової XIV наукової конференції Інституту археології АН УРСР, яка за традицією проводиться через кожні два роки. Ця конференція, присвячена 100-річчю з дня народження В. І. Леніна та 25-річчю возз’єднання Закарпаття з Радянською Україною, відбулась в Ужгороді. В її організації найактивнішу участь взяв Ужгородський державний університет.

Серед присутніх були численні делегації археологів та істориків України, Москви, Ленінграда, Мінська, Єревана та інших міст нашої країни, представники Словацької Академії наук— всього понад 150 осіб.