Вибір раціональної конструкції фільтрів трубчастих колодязів в залежності від гранулометричного складу сеноманського та юрського водоносних горизонтів - Маньковська, О.Ю. (Екологічна безпека та природокористування, 2010)
Розглянуто питання щодо вибору фільтрів для свердловин, які забирають воду із сеноманського та юрського водоносних горизонтів. Наведена порівняльна характеристика фільтрів, що можуть бути встановлені в даних свердловинах. Обгрунтовано вибір раціональної конструкції фільтрів. Рассмотрен вопрос насчет выбора фильтров для скважин, которые забирают воду из сеноманского и юрского водоносных горизонтов. Приведена сравнительная характеристика фильтров, которые могут быть использованы в даных скважинах. Обоснован выбор рациональной конструкции фильтров. The problem of choice filters for wells that take water from senomaskiye and yurskiye water horizons is considered. Comparative characteristic of filters that may be used in such wells is represented. A choice of rational construction of filters is substantiated.