Лазар Мойсейович Славін (Археологія, 1971)
30 листопада 1971 р. на 66 році життя раптово помер відомий український радянський археолог, член-кореспондент АН УРСР, завідуючий відділом античної археології Інституту археології АН УРСР, член КПРС Лазар Мойсейович Славін.