Сучасні комп'ютерні технології цифрового моделювання елементів ланшафту за даними дистанційного зондування землі - Андреев, С.М.; Бутенко, О.С.; Жилін, В.А. (Екологічна безпека та природокористування, 2010)
Запропоновано підхід щодо використання сучасних систем комп'ютерної математики для моделювання елементів ландшафту, відтворюваних у цифровому виразі за картографічними даними та даними дистанційного зондування Землі. Обґрунтовано можливість застосування систем комп.ютерної математики для створення прогностичних моделей ландшафту земної поверхні, а також формування адаптивних цифрових карт геофізичних сфер. Предложен подход к применению современных систем компьютерной математики для моделирования элементов ландшафта по координатам, получаемым на основе дистанционного зондирования Земли и картографирования. Обоснована возможность использования систем компьютерной математики для создания прогностических моделей ландшафта земной поверхности и адаптивных цифровых карт геофизических сфер. The approach to application of modern systems of computer mathematics for modelling of units of a landscape on the co-ordinates received on the basis of remote sounding of the Earth and mapping is offered. Possibility of usage of systems of computer mathematics for creation прогностических models of a landscape of an earth surface and adaptive digital cards of geophysical spheres is proved.