Дослідження стану атмосферного повітря в зоні експлуатації авіаційної техніки методом ліхеноіндикації - Маджд, С.М.; Костюк, Я.В.; Франчук, Г.М. (Екологічна безпека та природокористування, 2010)
Визначено забруднення атмосферного повітря поблизу аеропорту за допомогою методу ліхеноіндикації. Дослідження показали зменшення площі кори дерев з лишайниками, видового складу та діаметру слані рослин-індикаторів. Определено загрязнение атмосферного воздуха вблизи аэропорта с помощью метода лихеноиндикации. Исследования показали уменьшение площади коры деревьев с лишайниками, видового состава и диаметра слани растений-индикаторов. Contamination of atmospheric air is certain near-by an airport by means of method of lehenoindication. Researches showed diminishing of area of bark of trees with cladinas, specific composition and diameter of sent plants-indicators.