Континуальная теория и вопросы взаимодействия ионов в водных растворах электролитов - Симонов, И.Н. (Екологічна безпека та природокористування, 2010)
Представлены результаты обобщения теории взаимодействия ионов в водных растворах одновалентных электролитов. Полученные выражения для энергии взаимодействия позволяют подойти к описанию зависимости коэффициентов активности ионов от концентрации для таких электролитов. Представлені результати узагальнення теорії взаємодії іонів у водних розчинах одновалентних електролітів. Отримані вирази для енергії взаємодії дозволяють підійти до опису залежності коефіцієнтів активності іонів від концентрації для таких електролітів. The results of generalization of theory of co-operation of ions are presented in water solutions of univalent electrolytes. The got expressions for energy of co-operation allow to walk up to description of dependence of coefficients of activity of ions from a concentration for such electrolytes.