Застосування сучасних інформаційних технологій для досліджень екологічного стану Шацьких озер - Клименко, В.І.; Загородня, С.А.; Крета, Д.Л.; Охарєв, В.О.; Радчук, I.B.; Шевякіна, H.A.; Бутенко, О.С.; Вишняков, В.Ю. (Екологічна безпека та природокористування, 2010)
В статті представлені дослідження по розробці еталону якості поверхневих вод, шляхом залучення дистанційного зондування Землі з космосу, геоінформаційних систем і технологій, а також натурних вимірів. Дослідження проводились на прикладі озер Шацького національного природного парку, а саме оз. Світязь, оз. Пісочне, оз. Перемут та оз. Люцимир. В статье представлены исследования по разработке эталона качества поверхностных вод, используя дистанционное зондирование Земли из космоса, геоинформационных систем и технологий, а также натурных измерений. Исследования проводились на примере озер Шацкого национального природного парка: оз. Свитязь, оз. Песочное, оз. Перемут и оз. Люцимир. In article researches on working out of the standard of quality of a surface water are presented. Remote sounding of the Earth from space, geoinformation systems and technologies, and also natural measurements is used. Researches were spent on an example of lakes of Shatsky national natural park: the lake of Svitjaz, the lake of Pisochne, the lake of Peremut and the lake of Ljutsimir.