Врахування конструктивних особливостей каналізаційного відстійника при його математичному моделюванні - Степова, Н.Г.; Калугін, Ю.І. (Екологічна безпека та природокористування, 2010)
На базі математичної моделі вторинного відстійника, яка враховує зміну площі перерізу донної частини споруди по висоті, проведені розрахунки основних технологічних параметрів реального каналізаційного відстійника. На базе математической модели вторичного отстойника, которая учитывает изменение площади сечения донной части отстойника по высоте, проведен расчет основных технологических параметров реального канализационного отстойника. Based on the mathematical model of a secondary settler that takes into account the relationship between the cross-section of the unit bottom and its height, the calculation of the main technological parameters of a real sewage settler was carried out.