Radioactive metals in red mud - Kolobov, G.А.; Kirichenko, А.G.; Vodennikova, О.S.; Panova, V.О. (Вопросы атомной науки и техники, 2020)
The radioactivity of alumina production materials was analyzed. The main information on the content of radioactive metals in bauxite and red mud is presented. Technologies for the extraction of radioactive metals from red mud are considered. Проаналізовано радіоактивність матеріалів глиноземного виробництва. Приведено основні відомості про вміст радіоактивних металів у бокситах та червоному шламі (ЧШ). Розглянуто технології радіоактивних металів з ЧШ. Проанализирована радиоактивность материалов глиноземного производства. Приведены основные сведения о содержании радиоактивных металлов в бокситах и красном шламе (КШ). Рассмотрены технологии извлечения радиоактивных металлов из КШ.