Людяність як сотеріологічний тренд університетської освіти за умов необхідності виживання людства - Задорожна, О.Г. (Вісник економічної науки України, 2023)
У статті обґрунтовано необхідність переходу університетської освіти у формат людиномірності, обґрунтувано людяність як сотеріологічний тренд університетської освіти в умовах необхідності реалізації імперативу виживання людства Розкрито наукові витоки глобальної апокаліптичної кризи-лабіринту, що поглиблюється, а саме: догми гуманізму як бездуховної світської релігії, біо-соціальне розуміння природи людини, що умертвляє все живе – діалектичний матеріалізм, соціальність як завжди позитивність людських дій. Охарактеризовано тріалектику, яка покликана формувати нове цілісне рятівне світорозуміння, розкрито специфіку тріалектики. Показано Уноміку як нову доленосну науку про розгортання Людської вічності, яка повинна задавати новий сотеріологічний формат розвитку університетської освіти, коли розуміння та практична реалізація імперативу виживання людини/людства зумовлює її (не)майбутнє. The article substantiates the need for the transition of university education to the format of human dimension, substantiates humanity as a soteriological trend of university education in the conditions of the need to realize the imperative of the survival of humanity. The scientific origins of the deepening global apocalyptic crisis-labyrinth are revealed, namely: the dogmas of humanism as a spiritless secular religion, bio-social understanding of human nature, which kills all living things – dialectical materialism, sociality, as always, the positivity of human actions. he trialectics, which is designed to form a new holistic saving worldview, is characterized, the specifics of the trialectics are revealed.Unomics is shown as a new fateful science about the unfolding of Human Eternity, which should set a new soteriological format for the development of university education, when the understanding and practical implementation of the imperative of human/humanity survival determines its (un)future.