Effect of toroidal magnetic field ripple value on the l=1, m=1 Yamator magnetic surfaces - Kotenko, V.G.; Lesnyakov, G.G.; Romanov, S.S. (Вопросы атомной науки и техники, 2019)
To form a ripple toroidal magnetic field, the calculated l=1, m=1 Yamator model is equipped with N=16 toroidal magnetic field coils of ac radius. In order to study the effect of toroidal magnetic field ripple value δ on the magnetic surface parameters the calculation was performed for different values of radius ac. In the paper the range of ac radius values is identified within the scope of which the magnetic surface parameters are close to that of the l=1, m=1 Yamator with ideal axially symmetric toroidal magnetic field (δ=0). Щоб сформувати гофроване тороїдальне магнітне поле, розрахункова модель l=1, m=1 яматора була споряджена N=16 круглими котушками радіусом ac. З метою вивчення впливу величини δ гофру тороїдального магнітного поля на параметри магнітних поверхонь чисельні розрахунки проводилися при різних значеннях радіуса ac. Визначено інтервал радіусів ac, в межах якого параметри магнітних поверхонь в яматорі з котушками близькі до параметрів магнітних поверхонь в яматорі з ідеальним осесиметричним тороїдальним магнітним полем (δ=0). Чтобы сформировать гофрированное тороидальное магнитное поле, расчетная модель l=1, m=1 яматора была снабжена N=16 круглыми катушками радиусом ac. Для изучения влияния величины δ гофра тороидального магнитного поля на параметры магнитных поверхностей численные расчеты производились при различных значениях радиуса ac. Oпределен интервал радиусов ac, в пределах которого параметры магнитных поверхностей в яматоре с катушками близки к параметрам магнитных поверхностей в яматоре с идеальным осесимметричным тороидальным магнитным полем (δ=0).