In memory of Varerii Semenovich Taran (Вопросы атомной науки и техники, 2020)
14 жовтня 2020 року відійшов у вічність знаний вчений в галузі фізики плазми та плазмових технологій,
діагностики плазми та автоматизації плазмових експериментів, член редколегії журналу, начальник
лабораторії ІФП ННЦ ХФТІ Валерій Семенович Таран.