Рік Трої в Україні - Біляєва, С.О.; Отрощенко, В.В. (Археологія, 2018)
У липні 2017 р. Посольство Туреччини в Україні звернулося до Інституту археології НАН України з приводу проведення заходів з нагоди оголошення 2018-го роком Трої. Ініціатором ідеї виступив уряд Туреччини за підтримки ЮНЕСКО. Інститут археології НАН України та Історико-культурна асоціація «Україна—Туреччина» підтримали рішення щодо цієї акції й у відповідному листі до Посольства Туреччини запропонували на 2018 р. проведення таких заходів: