Посуд ділянки «Цитадель» городища Дикий Сад - Горбенко, К.В. (Археологія, 2018)
У статті розглядається кераміка, що зафіксована в приміщеннях «цитаделі» городища доби пізньої бронзи Дикий
Сад у м. Миколаїв. Аналізуються групи керамічного посуду, що розподілені на види, типи та варіанти. Встановлено, що переважають посудини закритого типу
(горщики) та відкритого типу (миски). У хронологічному
аспекті посуд з території «цитаделі» належить до початкового етапу формування білозерської археологічної
культури. В статье рассматривается керамика из помещений «цитадели» городища Дикий Сад. На территории цитадели
зафиксировано 18 помещений (1—12; 14—16; 19—20; 24), в которых выявлено более десяти тысяч фрагментов
керамики, относящихся примерно к 1500 сосудам различного назначения. Из них отобрано 191 целых и частично
сохранившихся сосудов из помещений 1—12; 15; 19, 20, пригодных для классификации. The paper deals with the pottery from the rooms of “Citadel” of the hillfort Dykyi Sad. There were fixed 18 rooms at the
Citadel territory (nr. 1—12; 14—16; 19—20; 24) where more than ten thousand fragments of ceramics were found relating to
approximately 1,500 vessels of various purposes. 191 intact and partially broken vessels from the rooms nos. 1—12; 15; 19,
20, suitable for classification were selected.