Підсумки конкурсу на кращі дипломні роботи та кваліфікаційні роботи випускників ОНАХТ 2009 року
Анотації кращих дипломних робіт та кваліфікаційних робіт випускників, що навчалися за освітньо-кваліфікаційними рівнями: спеціаліст, магістр.
Збережено в:
| Дата: | 2009 |
|---|---|
| Формат: | Стаття |
| Мова: | Ukrainian |
| Опубліковано: |
Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України
2009
|
| Назва видання: | Економіка харчової промисловості |
| Теми: | |
| Онлайн доступ: | https://nasplib.isofts.kiev.ua/handle/123456789/19480 |
| Теги: |
Додати тег
Немає тегів, Будьте першим, хто поставить тег для цього запису!
|
| Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
| Цитувати: | Підсумки конкурсу на кращі дипломні роботи та кваліфікаційні роботи випускників ОНАХТ 2009 року // Економіка харчової промисловості. — 2009. — № 3. — С. 44-46. — укр. |
Репозитарії
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine| id |
nasplib_isofts_kiev_ua-123456789-19480 |
|---|---|
| record_format |
dspace |
| spelling |
nasplib_isofts_kiev_ua-123456789-194802025-02-23T19:26:32Z Підсумки конкурсу на кращі дипломні роботи та кваліфікаційні роботи випускників ОНАХТ 2009 року Система обліку та аудиту Анотації кращих дипломних робіт та кваліфікаційних робіт випускників, що навчалися за освітньо-кваліфікаційними рівнями: спеціаліст, магістр. 2009 Article Підсумки конкурсу на кращі дипломні роботи та кваліфікаційні роботи випускників ОНАХТ 2009 року // Економіка харчової промисловості. — 2009. — № 3. — С. 44-46. — укр. XXXX-0063 https://nasplib.isofts.kiev.ua/handle/123456789/19480 uk Економіка харчової промисловості application/pdf Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України |
| institution |
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
| collection |
DSpace DC |
| language |
Ukrainian |
| topic |
Система обліку та аудиту Система обліку та аудиту |
| spellingShingle |
Система обліку та аудиту Система обліку та аудиту Підсумки конкурсу на кращі дипломні роботи та кваліфікаційні роботи випускників ОНАХТ 2009 року Економіка харчової промисловості |
| description |
Анотації кращих дипломних робіт та кваліфікаційних робіт випускників, що навчалися за освітньо-кваліфікаційними рівнями: спеціаліст, магістр. |
| format |
Article |
| title |
Підсумки конкурсу на кращі дипломні роботи та кваліфікаційні роботи випускників ОНАХТ 2009 року |
| title_short |
Підсумки конкурсу на кращі дипломні роботи та кваліфікаційні роботи випускників ОНАХТ 2009 року |
| title_full |
Підсумки конкурсу на кращі дипломні роботи та кваліфікаційні роботи випускників ОНАХТ 2009 року |
| title_fullStr |
Підсумки конкурсу на кращі дипломні роботи та кваліфікаційні роботи випускників ОНАХТ 2009 року |
| title_full_unstemmed |
Підсумки конкурсу на кращі дипломні роботи та кваліфікаційні роботи випускників ОНАХТ 2009 року |
| title_sort |
підсумки конкурсу на кращі дипломні роботи та кваліфікаційні роботи випускників онахт 2009 року |
| publisher |
Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України |
| publishDate |
2009 |
| topic_facet |
Система обліку та аудиту |
| url |
https://nasplib.isofts.kiev.ua/handle/123456789/19480 |
| citation_txt |
Підсумки конкурсу на кращі дипломні роботи та кваліфікаційні роботи випускників ОНАХТ 2009 року // Економіка харчової промисловості. — 2009. — № 3. — С. 44-46. — укр. |
| series |
Економіка харчової промисловості |
| first_indexed |
2025-11-24T16:10:36Z |
| last_indexed |
2025-11-24T16:10:36Z |
| _version_ |
1849688731080982528 |
| fulltext |
44
* * *
ПІДСУМКИ КОНКУРСУ
НА КРАЩІ ДИПЛОМНІ РОБОТИ ТА КВАЛІФІКАЦІЙНІ РОБОТИ
ВИПУСКНИКІВ ОНАХТ 2009 РОКУ
До Вашої уваги пропонуємо анотації кращих дипломних робіт та кваліфікаційних робіт випускників,
що навчалися за освітньо-кваліфікаційними рівнями: спеціаліст, магістр.
Дипломні роботи Магістерські роботи
Спеціальність: 7.050106 – облік і аудит
Кафедра – обліку та аудиту
Студент 5 курсу: Чобанзаде С.Ч.
Тема: «Організація бухгалтерського, фінансового та
податкового обліку на ДП ДАК «Хліб України»
«Одеський портовий елеватор»: «Облік основних
засобів і аналіз ефективності їх використання»
Керівники: доц. Звягінцева Л.Т., ас. Лайко О.І.
Актуальність і завдання дипломної роботи:
актуальність теми дослідження обумовлена важ-
ливістю вирішення питання підвищення ефективності
використання основних засобів і виробничих
потужностей. Від пошуку та запровадження шляхів
покращення використання основних засобів на
підприємстві залежить його місце в економіці, фінан-
совий стан і конкурентоздатність на ринку.
Дипломну роботу присвячено вивченню
принципів і порядку обліку основних засобів на
виробничих підприємствах харчової галузі України.
Розглянуто порядок обліку основних засобів на
прикладі ДП ДАК «Хліб України» «Одеський
портовий елеватор», проведено ґрунтовний
фінансовий аналіз господарської діяльності підпри-
ємства та здійснено аудит достовірності відображення
в обліку господарських операцій, пов’язаних з основ-
ними засобами. Виявлені недоліки організації облі-
кового процесу, на підставі яких розроблені та
запропоновані заходи щодо удосконалення обліку
основних засобів, з підвищення точності й досто-
вірності їх обліку.
Розроблені підходи можуть бути застосовані для
вдосконалення обліку в практичній діяльності
багатьох підприємств елеваторного комплексу
України.
Характеристика роботи: робота містить 110
сторінок, 56 таблиць, 4 рисунки, список літератури з
25 найменувань, додатки.
Спеціальність: 8.050106 – облік і аудит
Кафедра – обліку та аудиту
Студент 5 курсу: Павлова О.Ю.
Тема: «Організація і методика обліку, аналізу та
аудиту оборотних активів» (на прикладі ДП ДАК
«Хліб України» «Одеський КХП»)
Керівник: доц. Антонюк О.П.
Актуальність і завдання дипломної роботи:
метою виконання роботи є дослідження можливостей
удосконалення організації обліку, аналізу та аудиту
оборотних активів. На основі вивчення спеціальної
літератури з бухгалтерського обліку запропонована
класифікація елементів оборотних активів, відповідно
до якої виділяються десять елементів оборотних
активів.
Для вирішення завдань дослідження використано
проблемно-цільовий підхід, системний аналіз, метод
класифікації, порівняння, оцінки, елімінування
факторів.
Практичне значення роботи полягає в розробці
рекомендацій щодо удосконалення обліку та
контролю оборотних активів та їх застосування на ДП
ДАК «Хліб України» «Одеський комбінат
хлібопродуктів».
Характеристика роботи: робота містить 99
сторінок, 44 таблиці, 13 рисунків, список літератури з
65 найменувань, 28 додатків.
45
* * *
Дипломні роботи Магістерські роботи
Спеціальність: 7.050107 – економіка підприємства
Кафедра – теоретичної та промислової економіки
Студент 5 курсу: Козикіна І.В.
Тема: «Шляхи зниження фондомісткості на КП
«Южненська паляниця»
Керівник: доц. Меліх О.О.
Актуальність і завдання дипломної роботи:
одним з провідних напрямків виходу України з
економічної кризи є швидкий, інтенсивний розвиток
харчової промисловості, зокрема її частини –
хлібопечення, яка забезпечує продовольчу безпеку
країни. Харчова промисловість є пріоритетною
галуззю народного господарства, її продукція корис-
тується великим попитом. Тема дипломної роботи є
актуальною тому, що ефективне функціонування
хлібопекарських підприємств значною мірою зале-
жить від структури ресурсів, які вона споживає. У
свою чергу фонди підприємства – одна з головних
частин цих ресурсів, тому показник фондомісткості –
один з важливих індикаторів виробництва продукції.
Метою виконання роботи є визначення шляхів
зростання економічної ефективності виробництва на
основі зниження фондомісткості підприємства.
Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження
виступає діяльність КП «Южненська паляниця».
Завданнями роботи передбачено:
- опрацювати теоретичні засади підвищення
ефективності виробництва у харчовій промисловості;
- надати техніко-економічну характеристику
підприємства;
- дослідити перспективи розвитку об’єкта
дослідження;
- зробити техніко-економічний аналіз виробничо-
господарської діяльності підприємства;
- запропонувати проект заходів щодо реалізації
виявлених резервів ефективності виробництва;
- розрахувати вплив заходів по зниженню
фондомісткості виробництва на основні показники
виробничо-господарської діяльності КП «Южненська
паляниця»;
- узагальнити результати дослідження.
Отримані результати можуть бути використані на
підприємстві як заходи по вдосконаленню його
роботи.
Характеристика роботи: робота містить 139
сторінок, 54 таблиці, 5 рисунків, список літератури з
19 найменувань, 6 додатків.
Спеціальність: 8.050107 – економіка підприємства
Кафедра – теоретичної та промислової економіки
Студент 5 курсу: Алексєєва Я.В.
Тема: «Продовольча безпека як основний фактор
стійкого розвитку економіки»
Керівник: проф. Осіпов П.В.
Актуальність і завдання дипломної роботи:
протягом усієї історії державності проблема
стабільного продовольчого забезпечення населення
була однією з найважливіших і не втрачає своєї
актуальності, оскільки від неї залежить національна
безпека країни, її сталий розвиток та процвітання.
Мета роботи полягає у вивченні проблеми
продовольчого забезпечення в країні, обґрунтуванні
теоретико-методологічних і методичних основ щодо
врегулювання проблем продовольчої безпеки на
екологічно безпечній основі шляхом створення
відповідного організаційно-економічного механізму
продовольчої безпеки на різних ієрархічних рівнях
управління.
Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження
виступає діяльність суб’єктів агропродовольчої сфери,
орієнтована на формування системи продовольчої
безпеки.
Згідно з метою були визначені наступні основні
завдання:
- визначити сутність та зміст продовольчої безпеки як
комплексної складової соціально-економічного роз-
витку, а також сформулювати загальні теоретико-
методологічні засади визначення соціально-еконо-
мічної ефективності забезпечення продовольчої
безпеки;
- систематизувати і проаналізувати фактори загроз
продовольчій безпеці;
- визначити економічний механізм забезпечення
продовольчої безпеки та здійснити їх класифікацію;
- визначити соціально-економічні критерії для оцінки
продовольчої безпеки;
- визначити структурно-функціональні складові
організаційно-економічного механізму забезпечення
продовольчої безпеки;
- визначити особливості сучасного стану розвитку
сільського господарства;
- розробити теоретичні основи формування механізму
забезпечення продовольчої безпеки.
За результатами роботи сформульовані висновки
щодо стану продовольчої безпеки в Україні та вплив
запропонованих заходів на рівень продовольчого
забезпечення держави. Отримані результати можуть
бути використані на усіх рівнях органів державної
влади з метою вирішення питання продовольчої
безпеки України.
Характеристика роботи: робота містить 126
сторінок, 13 таблиць, 8 рисунків, список літератури з
44 найменувань, 3 додатки.
46
* * *
Дипломні роботи Магістерські роботи
Спеціальність: 7.050201 – менеджмент організацій
Кафедра – менеджменту та фінансів
Студент 5 курсу: Макаркіна О.Ю.
Тема: «Розробка заходів по підвищенню конкуренто-
спроможності ВАТ «Одеський консервний завод
дитячого харчування»»
Керівник: проф. Харківський Д.Ф.
Актуальність і завдання дипломної роботи:
актуальність роботи пов’язана з тим, що успіх роботи
підприємства залежить не тільки від вдосконалення
внутрішньогосподарського механізму забезпечення
конкурентоспроможності, але головним чином від
того, як воно зуміє пристосуватись до конкретного
середовища, що постійно змінюється. Враховуючи те,
що ринкові відносини в Україні характеризуються
появою підприємств різних форм власності, наданням
практично кожному економічному суб’єкту права
виходу на світовий рівень, діяльність кожного
підприємства цілком і повністю пов’язана з
динамічним розвитком як внутрішнього, так і
зовнішнього середовища, різким підвищенням рівня
невизначеності, постійним збільшенням ризиків
реалізації продукції, тема дипломної роботи є
актуальною.
Метою дослідження в дипломній роботі стало
обґрунтування теоретичних і методичних аспектів
формування конкурентоспроможності виробництва,
аналіз методів і моделей, спрямованих на
забезпечення ефективного розвитку підприємств.
Необхідним етапом вирішення поставленої мети є
аналіз існуючих моделей визначення конкуренто-
спроможності підприємства.
Методи дослідження: теорія систем і системний
аналіз, моделювання (моделі рішень), інтегровані
оцінки, математична статистика і теорія імовірності
(для аналізу NPV).
Характеристика роботи: робота містить 126
сторінок, 33 таблиці, 9 рисунків, список літератури з
35 найменувань, 3 додатки.
Спеціальність: 8.050201 – менеджмент організацій
Кафедра – менеджменту та фінансів
Студент 5 курсу: Пожарчук Ю.В.
Тема: «Соціально-економічні передумови та шляхи
впровадження конкурентної стратегії на ЗАТ ВО
«Одеський консервний завод»
Керівник: доц. Агеєва І.М.
Актуальність і завдання дипломної роботи:
актуальність теми полягає в тому, що в сучасних
умовах ведення бізнесу, підприємства задля
виживання на ринку та утримання своїх позицій
надають великої уваги стратегічному управлінню, і,
насамперед, розробці конкурентних стратегій.
Необхідність розробки конкурентної стратегії
зумовлена обмеженістю ресурсів, які можуть бути
спрямовані підприємством на забезпечення своєї
стійкості у зовнішньому середовищі, яке постійно
змінюється.
Мета роботи: розробка та впровадження
ефективної конкурентної стратегії для стратегічної
зони господарювання «соки» на підприємстві ЗАТ ВО
«Одеський консервний завод».
Завдання роботи:
- розгляд теоретичних аспектів оцінки конкуренто-
спроможності підприємства та формування
конкурентної стратегії;
- загальна характеристика підприємства;
- аналіз техніко-економічних показників виробничо-
господарської діяльності підприємства;
- аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища
підприємства, вивчення сучасного стану ринку соків
України, динаміки його розвитку;
- аналіз конкурентоспроможності сокової продукції
ЗАТ ВО «Одеський консервний завод»;
- проведення портфельного аналізу з метою виявлення
положення СЗГ «соки» відносно інших СЗГ
підприємства;
- проведення SWOT-аналізу підприємства з метою
розробки стратегічних рішень, що дозволять
максимально ефективно використати сильні сторони і
можливості середовища та зменшити негативний
вплив слабких сторін і загроз;
- розробка заходів, необхідних для впровадження
конкурентної стратегії на ЗАТ ВО «Одеський
консервний завод» та обґрунтування їх економічної
доцільності.
Характеристика роботи: робота містить 110
сторінок, 33 таблиці, 16 рисунків, список літератури з
51 найменування, 9 додатків.
|