Конкурентоспроможність економіки України в умовах глобалізації - Вишневська, О.М. (Економіка харчової промисловості, 2009)
У статті розглянуто питання інтеграційних перспектив розвитку економіки України в умовах глобалізації. Обґрунтовано актуальність розширення можливостей товаровиробників з виходом на зовнішні ринки для забезпечення віддачі вкладеного капіталу. Представлено основні фактори впливу на конкурентоспроможність економік та рейтинг країн за окремими показниками. Обґрунтовано можливості підвищення рівня конкурентоспроможності економіки України. In article are considered questions of the Ukraine economy development perspectives in globalization conditions. There is proved actuality of the commodity producers’ expansion possibilities with output on foreign markets for embedded capital return ensuring. The main factors of the influence upon economy competitiveness and countries rating for separate factor were presented. There are proved possibilities of increasing level to Ukraine economy competitiveness.