Кераміка як маркер міжкультурних зв’язків давнього населення України: імпорти, запозичення, імітації - Котенко, В.В. (Археологія, 2018)
З такою назвою 13—14 липня 2018 р. відбувся Міжнародний науковий симпозіум на базі
археологічної експедиції Інституту керамології, відділення Інституту народознавства НАН
України та Національного музею-заповідника
українського гончарства в Опішному. Співорганізаторами заходу виступили Національна академія наук України, Інститут археології
НАН України, Рада молодих учених Інституту археології НАН України, Інститут географії
НАН України, Інститут народознавства НАН
України, Полтавський національний університет імені В.Г. Короленка, Міністерство культури України, Полтавське обласне відділення
Всеукраїнської громадської організації «Спілка археологів України» та Громадська організація «Конгрес українських керамологів».