На східній межі старої Європи - Відейко, М.Ю. (Археологія, 2015)
Під такою назвою 12—14 травня 2015 р. у
м. Кіровограді проведено міжнародну наукову конференцію. Головною її метою була презентація результатів міжнародного науково-дослідницького проекту «Early urbanism in Europe?:
the case of the Trypillia mega-sites» («Рання урбанізація у Європі?: випадок трипільських
мега-поселень»). Над ним у 2012—2015 рр. працювали науковці з Даремського університету
(Велика Британія) та Інституту археології НАН
України, а також запрошені фахівці з інших
установ України та за її межами.