Extracting of rare earth metals from secondary raw materials - Kolobov, G.; Pavlov, V.; Pecherytsya, K.; Moseiko, Yu.; Lichkonenko, N.; Prochorova, А. (Вопросы атомной науки и техники, 2019)
A review of new publications on rare earth extraction technologies from various types of secondary raw materials: permanent magnet scrap made of Nd₂Fe₁₄B alloy and nickel-metal hydride batteries, spent catalysts, electronics scrap, waste luminophores and scrap fluorescent lamps. Дано огляд нових публікацій, що присвячені технологіям вилучення рідкоземельних металів (РЗМ) із різноманітних видів вторинної сировини: скрапу постійних магнітів, виготовлених із сплаву Nd₂Fe₁₄B, і нікель-металгідридних акумуляторних батарей; відпрацьованих каталізаторів; скрапу електроніки; відходів люмінофорів і скрапу флуоресцентних ламп. Дан обзор новых публикаций, посвященных технологиям извлечения редкоземельных металлов (РЗМ) из различных видов вторичного сырья: скрапа постоянных магнитов, изготовленных из сплава Nd₂Fe₁₄B, и никель-металлгидридных аккумуляторных батарей; отработанных катализаторов; скрапа электроники; отходов люминофоров и скрапа флуоресцентных ламп.