Підвищення організаційної стійкості підприємств зернопереробної галузі - Шевченко, З.І.; Седікова, І.О. (Економіка харчової промисловості, 2010)
Розроблені положення підвищення організаційної стійкості функціонування підприємств в ході виконання стратегічних планів. З’ясовано, що зусилля в області стійкого функціонування зернопереробних підприємств повинно бути спрямоване на вирішення завдань: створення мотивації персоналу для управління ресурсним потенціалом підприємства; виявлення проблемних зон в стратегічному управлінні; вдосконалення організаційних структур управління; вдосконалення технологічного процесу. Organizational firmness increase positions of enterprises functioning during fulfilling the strategic plans are developed in the article. It is found out, that effort in the area of the proof functioning of grain processing enterprises must be directed on the decision of tasks: generation of personnel motivation for the management of enterprise resource potential; a definition of problem areas is in a strategic management; an improvement of management organizational structures; a technological process improvement.