Степанові Пеняку - 85! - Мацкевий, Л.Г. (Археологія, 2013)
29 вересня 2012 року Степанові Івановичу Пеняку — відомому українському вченому, краєзнавцю і педагогу, фундатору слов’яно-руської археології Закарпаття, кандидату історичних наук, Почесному члену Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, нині — відповідальному секретарю «Зводу пам’яток історії та культури Закарпатської області» виповнилося 85 років.