Провідний дослідник палеоліту Західної України - Кухарчук, Ю.В. (Археологія, 2013)
Знаний вчений, який очолює західноукраїнський археологічний осередок в Інституті українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України, професор Львівського університету ім. І. Франка та Жешовського університету (Польща), доктор історичних наук Олександр Степанович Ситник нещодавно відзначив свій 60-літній ювілей.