Світлої пам’яті Михайла Андрійовича Филипчука - Стеблій, Н.Я.; Довгань, П.М. (Археологія, 2016)
31 липня 2016 р., Михайла Андрійовича Филипчука не стало. Відійшов у вічність кандидат історичних наук, доцент, директор Інституту археології ЛНУ ім. І. Франка, відомий
український археолог-славіст, дослідник однієї
з найважливіших пам’яток середньовічної доби
України та Європи — Пліснеського археологічного комплексу.