Adjustment of resonance frequency in H-structures accelerating - Vdovin, S.O.; Gusev, Ye.V.; Lobzov, L.D.; Podolayk, O.P.; Shulika, M.G. (Вопросы атомной науки и техники, 2021)
It is necessary to adjust the resonant frequency of the accelerating structures during operation of high-frequency linear accelerators on the H-wave. The deviation of the resonant frequency of the resonator from the calculated value is due to the connection of input devices and control of RF power when changing the level of matching of the resonator with the feeder line that transports the RF power to the resonator, as well as when changing the temperature mode of the resonator. The problem is especially urgent when the accelerator structure consists of several resonators. The paper presents the designs of several resonant frequency tuners and the results of their research. The influence of the change of the frequency of oscillations excited in the accelerating structure on the parameters of the accelerated beam is considered. У процесі експлуатації високочастотних лінійних прискорювачів іонів на Н-хвилі необхідно коригувати резонансну частоту прискорювального резонатора. Відхилення резонансної частоти резонатора від розрахункового значення відбувається внаслідок підключення до нього пристроїв введення і контролю ВЧ-потужності при зміні рівня узгодження резонатора з хвильовим опором фідерної лінії, яка транспортує ВЧ-потужність у прискорювач, а також при зміни його температурного режиму. Проблема особливо актуальна в разі, коли прискорювальна структура складається з декількох резонаторів. Представлено конструкції кількох настроювачів резонансної частоти та результати їх досліджень. Розглянуто вплив зміни частоти коливань збуджуваних у прискорювальній структурі, на параметри прискореного пучка. В процессе эксплуатации высокочастотных линейных ускорителей ионов на Н-волне необходимо корректировать резонансную частоту ускоряющих структур. Отклонение резонансной частоты резонатора от расчетного значения происходит вследствие подключения к нему элементов ввода её мощности и контроля, при нарушении степени согласования входного сопротивления резонатора с волновым сопротивлением фидерной линии, по которой ВЧ-мощность поступает в ускоритель, а также при изменении его температурного режима. Проблема особенно актуальна в случае, когда ускоряющая структура состоит из нескольких резонаторов. Представлены конструкции нескольких настройщиков резонансной частоты и результаты их исследований. Изучено влияние изменения частоты колебаний, возбуждаемых в ускоряющей структуре, на параметры ускоренного пучка.