Basic plasma features of planar jet formed by capacitive RF discharge in atmosphere pressure argon - Bazhenov, V.Yu.; Gubarev, S.M.; Tsiolko, V.V. (Вопросы атомной науки и техники, 2019)
Upgraded method of determining basic parameters of weakly ionized plasma by means of photometric study of bremsstrahlung emission continuum in visible spectrum range is described. Time-averaged spatial distributions of electron temperature and density in planar plasma jet formed by capacitive RF discharge in atmosphere pressure argon at the discharge glow in a low-current α-mode are experimentally obtained. Описано вдосконалений метод визначення основних параметрів слабко іонізованої плазми шляхом фотометричного дослідження континууму гальмівного випромінювання у видимій області спектра. Експериментально отримано усереднені за часом просторові розподіли температури і густини електронів у пласкому плазмовому джеті, що формується за допомогою ємнісного ВЧ-розряду у аргоні атмосферного тиску при горінні розряду в слабкострумовому α-режимі. Описан усовершенствованный метод определения основных параметров слабо ионизированной плазмы путем фотометрического исследования континуума тормозного излучения в видимой области спектра. Экспериментально получены усредненные во времени пространственные распределения температуры и плотности электронов в плоском плазменном джете, который формируется с помощью емкостного ВЧ-разряда в аргоне атмосферного давления при горении разряда в слаботочном α-режиме.