Людський та інтелектуальний капітали в економіці знань - Вовканич, С.; Семів, Л. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
У статті визначено особливості інтелектуально-
інноваційного розвитку з позицій ресурсного, синергетичного, інтегрального та діяльнісного підходів, показано відмінність понять людського та інтелектуального капіталу, де останній розглянуто в контексті багатьох інших важливих складників людського фактора (духовності, інформаційної мобільності, ціннісних мотивацій, інноваційної культури, національної консолідації, євроінтеграційних орієнтацій,творчої комфортності середовища тощо), що впливають на формування економіки знань України. The features of intellectually-innovative development are determined from positions resource, synergetic, integral and action approaches, the difference of human and
intellectual capital concepts is shown where the last is examined in the context of many other important constituents of human factor (spirituality, informative mobility, valued motivations, innovative culture, national
consolidation, eurointegration orientations, creative comfort of environment, etc.), which influence formation of knowledge economy of Ukraine.