Plasma lens for electron and positron beams - Bondar, D.S.; Maslov, V.I.; Onishchenko, I.N.; Ovsiannikov, R.T. (Вопросы атомной науки и техники, 2021)
Focusing of both electron and positron bunches in electron-positron collider is necessary. When long electron/positron bunch is injected into the plasma, the focusing force is not uniform but oscillated. It is shown that a long positron bunch after focusing is destroyed faster than an electron bunch due to betatron and plasma oscillations. Необхідне фокусування як електронних, так і позитронних згустків в електрон-позитронних колайдерах. При інжекції довгого згустка електронів/позитронів у плазму утворювана фокусуюча сила не однорідна, а з деякими осциляціями. Показано, що довгий позитронний згусток після фокусування руйнується швидше, ніж електронний згусток за рахунок бетатронних коливань і плазмових осциляцій. Необходима фокусировка как электронных, так и позитронных сгустков в электрон-позитронных коллайдерах. При инжекции длинного сгустка электронов/позитронов в плазму образующаяся фокусирующая сила не однородна, а с некоторыми осцилляциями. Показано, что длинный позитронный сгусток после фокусировки разрушается быстрее, чем электронный сгусток за счет бетатронных колебаний и плазменных осцилляций.