Свiтлої пам’ятi Володимира Даниловича Барана - Абашина, Н.С.; Михайлина, Л.П.; Петраускас, О.В. (Археологія, 2019)
5 листопада 2019 р. відійшов у вічність визначний фахівець у галузі слов’яно-руської археології, доктор історичних наук, професор, член-кореспондент Національної Академії наук України, двічі лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки (1991, 2001) Володимир Данилович Баран.