Міжнародна археологічна конференція "Старожитності Північного Причорномор’я III—II ст. до н. е." - Гаврилюк, Н.О. (Археологія, 2013)
16—19 жовтня 2012  р. в Тирасполі (Придністровська Молдавська Республіка) відбулася Міжнародна наукова конференція «Старожитності Північного Причорномор’я III—II ст.
до н. е.». Вона була організована Придністровським державним університетом ім. Т. Шевченка — найстарішим (від 1930 р.) в регіоні вищим
навчальним закладом. Підготовка та високий
рівень проведення конференції стали можливими внаслідок узгодженої та дружної роботи колективу науково-дослідної лабораторії «Археологія» (завідувач к. і. н. Н.М. Тельнов)Інституту
історії, держави і права університету.