3 Міжнародна історико-археологічна конференція "Проблеми дослідження пам'яток археології Східної України - Макаревич, А.В.; Острощенко, В.В.; Шестаков, І.О. (Археологія, 2013)
13—15 листопада 2012 р. у м.Луганськ проходила III Міжнародна історико-археологічна конференція «Проблеми дослідження пам’яток
археології Східної України». Ініціатором цього наукового форуму виступив Луганський обласний краєзнавчий музей у тісній співпраці з
Інститутом археології НАН України. На місцевому рівні реалізації планів сприяла Луганська обласна рада, Луганська обласна державна адміністрація та Управління культури та туризму облдержадміністрації. У конференції
взяло участь понад 60 науковців з Російської
Федерації та України, які представляли різноманітні науково-дослідницькі та освітні організації.