До 60-річчя Якова Петровича Гершковича - Бунятян, К.П.; Острощенко, В.В. (Археологія, 2013)
От і «підросла» молодь, яка заполонила Інститут археології в 70-і рр. Серед них був і Яків —
нині знаний фахівець з археології середньої,
пізньої та фінальної бронзи, раннього залізного віку півдня Східної Європи Яків Петрович
Гершкович.