Перспективи використання вуглецевих нанотрубок у протираковій терапії - Прилуцька, С.В.; Ременяк, О.В.; Бурлака, А.П.; Прилуцький, Ю.І. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2010)
Узагальнено літературні дані досліджень щодо здатності вуглецевих нанотрубок генерувати активні форми кисню у суспензіях нормальних та злоякісно трансформованих клітин, а також викликати селективну деструкцію пухлинних клітин унаслідок гіпертермічного ефекту, що відкриває реальні можливості їх практичного використання в онкології. Ключові слова: вуглецеві нанотрубки, активні форми кисню, гіпертермія. Generalized literary research data regarding
the ability of carbon nanotubes generate reactive oxygen
species in the suspensions of normal and malignant
transformed cells and cause selective destruction of
tumor cells by hyperthermia effect that opens real
opportunities for their practical use in oncology.
Key Words: carbon nanotubes, reactive oxygen
species, hyperthermia