Міжнародна археологічна конференція "Видатний археолог XX ст. професор Олексій Іванович Тереножкін" - Скорий, С.А.; Гречко, Д.С.; Каравайко, Д.В. (Археологія, 2017)
У 2017 р. виповнюється 110 років від народження видатного вченого, доктора історичних наук, професора, засновника київської школи археології раннього залізного віку Олексія Івановича Тереножкіна. Цій важливій події були присвячені Міжнародна археологічна конференція (м. Чигирин, 21—24 травня 2017 р.) і видання чергової збірки наукових праць «Старожитності раннього залізного віку» в серії «Археологія і давня історія України», що містить публікацію більшості доповідей, які були заявлені на конференцію.