Світлої пам’яті Світлани Петрівни Пачкової - Абашина, Н.С.; Петраускас, О.В.; Бітковська, Т.В. (Археологія, 2018)
11 січня 20018 р. відійшла у засвіти Світла на Петрівна Пачкова — кандидат історичних наук, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки (1991), фахівець у галузі ранньослов’янської археології