Шляхи підвищення ефективності неоад’ювантної променевої терапії при комплексному лікуванні хворих на рак молочної залози - Скляр, С.Ю. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2006)
Проведено порівняльну оцінку різних режимів променевої терапії при лікуванні 227 хворих на рак молочної залози. Проаналізовані віддалені (15-річні) результати неоад’ювантого застосування терморадіотерапії та традиційної дрібнофракційної променевої терапії. Встановлено, що застосування гіпертермії як радіосенсибілізатора при крупнофракційному опроміненні дозволяє зменшити вираженість променевих ускладнень, скоротити строки до радикальної операції, підвищує майже на 20,0% виживаність хворих. Ключові слова: рак молочної залози, терморадіотерапія, ефективність лікування, виживаність хворих. Comparative evaluation of different radiotherapy conditions during treatment of 227 patients with breast cancer was conducted. Long-term results (after 15 years) of neoadjuvant thermoradiotherapy and traditional small-fractional radiotherapy were analyzed. It was determined that application of hyperthermia as radiosensitizer during large-fractional irradiation allows to decrease radiation induced complications, to cut period before radical surgery, to increase almost on 20.0% patients survivability. Key Words: breast cancer, thermoradiotherapy, efficacy treatment, patients survivability.